info

STAKLA

STAKLA

Dioptrijska sočiva (stakla)

U svojoj ponudi ima najveći izbor korektivnih oftalmoloških sočiva za vaše naočare,  različitih stranih i domaćih proizvođača, vrhunskog kvaliteta i izrade. Pored mineralnih, u ponudi imamo sve  vrste organskih (plastičnih) sočiva, i to poznatih firmi kao što su: Essilor, Rodenstock, Zeiss itd..

Naša ponuda sadrži mineralna monofokalna,bifokalna i progresivna sočiva i organska monofokalna, bifokalna progre-sivna sočiva i mineralna organska monofokalna sečiva se različite korekcija vida na daljinu ili na blizini.

Progresivna stakla za razliku od monofokalnih (jedna dioptrija) i bifokalnih (dve dioptrije) imaju više dioptrija s neprimetnim prelazom. Glavna prednost progresiva je da se jedne naočare koriste za gledanje na sve udaljenosti. Unazad desetak godina došlo je do velikog tehnološkog napretka u izradi progresivnih naočara. Razlika između progresiva koji su dizajnirani pre desetak i više godina i “novih progresiva” je u tome što “novi” imaju puno šire vidno polje za daljinu, srednju udaljenost i blizinu, a što je područje za određenu udaljenost šire, odnosno područje nejasnog vida manje to je komfor i oštrina vida veća. Sve to je i povezano s brzinom i jednostavnošću privikavanja. Obzirom da ovaj tip naočara u odnosu na monofokale ima smanjeno vidno polje potreban je određen period prilagđavanja korisnika. Preporučuje se da se odmah počnu nositi Vaše nove naočare i da ih trbe nositi kontinuirano. Taj proces katkad traje samo nekoliko dana ali kod nekih korisnika i duže pre nego im nove naočare postanu potpuno ugodne za nošenje, dioptrijska plastika.

Bifokalna stakla su ona koja ispravljaju vid za blizinu i daljinu, ali nema srednje udaljenosti – vidljiv je prelaz na staklima i skok dioptrija prilikom gledanja.

Fotoosetljiva stakla (Transitions) brzo reaguju na promene jačine svetla te Vam tako osiguravaju savršen kvalitet vida pri sunčevoj svetlosti kao i u tamnijim prostorijama ili u sumraku, u zatvorenom kao i na otvorenom prostoru. Brzo se zatamnjuju i odtamnjuju. U zatvorenom prostoru štite od veštačkog svetla i pogodne su za rad na računaru. Na otvorenom štite od dnevne svetlosti. Otkrijte i vi udobnost, sigurnost i eleganciju Transitions – naočara:
– Veoma lagani sintetički materijali
– Smanjeno blještanje, ravnomerno zatamnjenje
– Ugodni i moderni smeđi i sivi tonovi
– Pouzdana UV – zaštita
– Otpornost na lomljenje
– Čvrste i otporne na ogrebotine
Transitions stakla nude 100% zaštitu od UVA i UVB – zraka

Monofokalna stakla su ona koja se koriste kao pomagalo za samo jednu udaljenost (blizinu ili daljinu).

Translate