info

NAOČARE ZA SUNCE

NAOČARE ZA SUNCE

Svakome je potreban par sunčanih naočara.

Kako ih pravilno izabrati i na šta obratiti paznju.

Sunčane naočare sa polarizovanim staklima
Polarizovani sloj na staklima smanjuje bleštavilo koje nastaje kada se svetlo odbije od nekih predmeta, kao što su voda, asfalt i druge slične površine.

Stavite UV zaštitu na vašu listu karakteristika koje tražite od sunčanih naočara
Vaše sunčane naočare moraju pružiti zaštitu od ultraljubičastog zračenja, komponente sunca koja pospešuje očne bolesti. FDA, vladina agencija koja nadgleda proizvodnju i prodaju sunčanih naočara u SAD-u, preporučuje da potražite sunčane naočare sa staklima koje blokiraju 99-100% UVA i UVB zračenja. Na oznaci bi trebalo pisati ili UV 400 ili 100% UV zaštita.

Sunčane naočare sa staklima kao ogledala
Neke sunčane naočare imaju reflektujuću površinu na spoljašnjem delu stakla. Iako su jako popularne, lako ih je ogrebati jer se takva površina na staklima primenjuje poslednja.

Sunčane naočare sa antirefleksnim slojem 
Antireflektujući sloj smanjuje refleksiju izazvanu svetlom koje pogađa zadnji deo sočiva, sprečavajući odbijanje svetla u oči.

Oblici okvira sunčanih naočara
Okviri sunčanih naočara izrađeni su od plastike, osnovnih metala, titana, aluminijuma i mnogih drugih materijala. Treba da probate razne vrste okvira kako bi uporedili njihovu težinu i osetili koje vam najviše prijaju.

Deci takođe trebaju sunčane naočare
Pri kupovini sunčanih naočara za decu imajte na umu da je deci potrebna zaštita od UV zračenja i bleštavila.

Sunčane naočare s dodatnom zaštitom očiju 
• Stakla sunčanih naočara koje su uvijene prema predlošcima zadržavaju više svetlosti i UV zračenja od tipičnih stakala.

Odaberite sunčane naočare koje odgovaraju vašem stilu 
Stilovi sunčanih naočara se menjaju svake godine, baš kao i svaka druga moda, ali izbor je tako raznovrstan da nijedan par naočara neće nikad zaista biti van mode. A kako sunčane naočare ne moraju biti skupe da bi bile efektivne, ne morate potrošiti bogatstvo da bi ste nabavili novu kolekciju.
Dizajnerske i specijalizovane sunčane naočare, poput onih koje se koriste za sport, imaju veću cenu nego većina drugih naočara, ali možete pronaći sve vrste modernih naočara po povoljnim cenama. Samo je bitno da pogledate oznaku za UV zračenje.
Osim ako već znate koji oblik okvira izgleda dobro na vama, idite u kupovinu i probajte što više stilova naočara. Ako možete dobiti dozvolu, prošetajte i vani s njima, a to se najčešće i dopušta, tako da možete saznati kako zapravo fukncionišu pod direktnom sunčevom svetlošću.

Translate